BVC Chodov


Uniqa MČR žen v Chodově – 27. – 28. 8. 2011

pondělí 29. 8. 2011 | komentářů

 

První hrací den byl ve znamení prudkého ochlazení. V sobotu totiž denní teplota, oproti pátku, klesla o neuvěřitelných dvacet stupňů celsia! Ještě v půl osmé ráno bylo na teploměru 18°C, jenže v devět hodin už to bylo pouhých třináct a k tomu déšť. Trošku jsme podezřívali Markétu s Kristýnou, že nám to počasí přivezly jako suvenýr z Holandska. Tam, ale na rozdíl od Chodova, prý nebyla taková zima, jak tvrdila Markéta. Děvčata se s nepřízní počasí skvěle vyrovnala a zahřívala se, jak jen to šlo. Teplými nápoji počínaje a dekami a různými pestrobarevnými doplňky, které maličko rozzářily v mračnech se choulící areál, konče. Turnaj však, i přes nepřízeň počasí, probíhal poměrně hladce a i přes posun původního začátku z devíti na půl jedenáctou ( kvůli přesunu reprezentantek z Holandska) se končilo s rezervou za světla. Postup si do nedělních bojů o medaile vybojovaly bez prohry Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou a Soňa Nováková s Terezou Tobiášovou a šly tak přímo do semifinále. Další čtyři páry se sešly v opravném pavouku, aby si do semifinále cestu ještě vybojovaly.
Nedělní počasí se již nad všemi účastníky slitovalo a tak již za slunečních paprsků, které ohřívaly vzduch na příjemnou dvacítku, mohla děvčata odložit něco ze svých svršků. K zápasům o postup do semifinále se probojovaly Martina Bonnerová a Bára Hermannová, které v obrovské sobotní bitvě udolaly, v boji o postup v opravách 2:1 (9, -27, 18)  Terezu Vaňkovou s Eliškou Gálovou, pro něž mělo být MČR v Chodově poslední přípravou před MS U21 v kanadském Halifaxu (tam ovšem, ne vlastní vinou bohužel nepojedou, což je při jejich formě obrovská škoda).  Elišce s Terezkou nepomohla ani obrovská podpora asi padesátky sympatizujících diváků, a tak se Martina s Bárou v neděli utkaly na centrálním dvorci s napůl domácí dvojicí Dana Bláhová – Adéla Machová. Danu s Adélou zdolaly v další líté bitvě 2:0 (20, 18). Dalšími páry ve hře byly Michala Kvapilová – Šárka Židová a Karolína Řeháčková – Michaela Vorlová. Další vyrovnaný souboj poslal do semifinále  po vítězství 2:1 Šárku s Michalou.

Semifinále nepřinesla žádná překvapení a tak se v souboji o třetí místo utkaly Michala Kvapilová a Šárka Židová s Martinou Bonnerovou a Bárou Hermannovou, po tomto souboji se více radovaly Míša se Šárkou, protože v něm zvítězily 2:1 (16, - 18, 15) a zajistily si tak republikový bronz. Pro zlato si poprvé mezi dospělými dokráčely, za zraků třech stovek diváků a televizních kamer, Markéta Sluková s Kristýnou Kolocovou, které ve finále porazily Soňu Novákovou s Terezou Tobiášovou 2:0 (15, 16) a mohly si tak z rukou předsedy ABV pana Josefa Beneše staršího převzít pohár pro mistryně republiky. Další ceny předávaly hejtman Karlovarského kraje PaeDr. Josef Novotný, místostarosta města Chodova pan Patrik Pizinger a zástupce generálního sponzora BVC WITTE Chodov pan Rudolf Hofman.

V Chodově dne 29.8.2011                                  Zdeněk Malich, BVC WITTE Chodov


FOTOGALERIE   

Přenos České televize   

 

 


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov