BVC Chodov


Úžasné 3. místo žákyň BVC Chodov v úvodním bodovaném kole ČP v Plzni 1.11.2015

neděle 1. 11. 2015 | komentářů


Poslední říjnový den ráno odjížděly starší žákyně BVC Chodov na první kolo ČP žákyň do Plzně k bojům o umístění v elitní osmičce nejlepších týmů v ČR.

Vysoké ambice po úvodní kvalifikaci jsme museli v sobě bohužel velmi krotit díky absenci jedné z hlavních opor našeho týmu zraněné smečařky Aničky Bicanové a nemocné blokařky Simony Červeňákové.  Na počátku víkendového turnaje jsme si tak všichni přáli především to, abychom se v nejvyšší skupině udrželi i pro příští kolo.
Obdobný scénář jako minulý rok, kdy jsme první osmičku v prvním kole ani přes domácí prostředí neudrželi, by totiž s největší pravděpodobností znamenal konec nadějím na medailové sny týmu žákyň BVC Chodov i v letošní sezóně prestižní soutěže českého poháru.
Nicméně chodovský oslabený tým žákyň doplněný mladšími žákyněmi i přes tento handicap zabojoval a přivezl z Plzně nejen zachráněnou elitní skupinu, ale i nečekané třetí místo.  Základ víkendového úspěchu hráčky položily již v prvním zápase proti vloni skvěle hrající Příbrami. Po desátém bodu soupeře v prvním a do té doby vyrovnaném setu jsme již odbourali úvodní nervozitu a vývoj utkání drželi ve své režii.
Chodov - Příbram: 2:0 (25:14,25:12)
Hlincovka, tradiční chodovský soupeř v žákovské kategorii, nás v úvodním dějství druhého zápasu zaskočila. Po té však trenéři provedli změny v obsazení postu diagonální hráčky a druhý set jsme s přehledem strhnuli ve svůj prospěch. Vyrovnaný průběh zkrácené hry se nám od stavu 10:10 dařilo kontrolovat a druhé vítězství dne dávající naději na jistotu záchrany první osmy bylo na světě !
Chodov - Hlincovka: 2:1 (21:25,25:15,15:10)
Třetího sobotního soupeře z Klatov jsme zaskočili skvělou hrou hned v úvodu utkání. Rychlým výrazným vedením jsme získali kontrolu nad celým zápasem a došli si tak pro tři další nečekané body do celkové tabulky.
Chodov - Klatovy: 2:0 (25:14,25:17)
Od této chvíle byl jakýkoliv další úspěch nad plán, ale s chutí hrající a rozjeté chodovské žákyně ještě neměly dost a v nejhezčím utkání soboty zdolaly ve třech setech jednoho z favoritů turnaje Olymp Prha "A"
Chodov - Olymp "A": 2:1 (25:20,23:25,15:11)
Kralupy.... pátý zápas v pořadí. Průběh prvního setu jsme jednoznačně ovládnuli. Velký rozdíl ve skóre měl však dopad na koncentraci hráček a ve spojením s únavou z předchozích náročných zápasů jsme nechali soupeře skóre vyrovnat. Napětí o osud utkání v nás opadlo opravdu až s posledním hvizdem rozhodčího a všichni jsme si oddychli, že radost z výsledku tohoto utkání mohla být sdílena s chodovskými fandy.
Chodov - Kralupy: 2:1 (25:14,24:26,15:10)
Najednou jsme byli v úplně jiné situaci než na počátku dne a do boje o medailové bronzové umístění nám chyběl právě této jeden bod o který jsme přišli svým zbytečným zaváháním s outsiderem turnaje.
V neděli nás čekali soupeři, kteří doposud ani jednou neprohráli (Olymp "B" a VŠ Plzeň), resp. Olymp "B" prohrál v sobotu pouze s VŠ Plzeň.
Do prvního zápasu s Olympem "B" jsme se pustili s chutí a po skvělé hře jsme se záhy dostali do vedení 1:0 na sety, což pro naše barvy přineslo právě ten důležitý bronzový bod. Druhý set jsme však ztratili v podstatě stejným poměrem jako jsme první vyhráli a tak došlo opět na zkrácenou hru. Nejtěsnějším možným poměrem jsme po tuhém boji sice prohráli, nicméně i tento duel lze nazvat jedním z nejhezčích vystoupení na plzeňské palubovce.
Chodov - Olymp "B": 1:2 (25:14,15:25,13:15) 
Vítězství v celkově sedmém vystoupení resp. druhém našem utkání neděle s VŠ Plzeň již nemělo na celkové umístění našich děvčat  žádný vliv a to jakoby se promítnulo i do výkonu družstva. Přes bojovný výkon a řadu pěkných útočných kombinací především v druhém dramaticky se vyvíjejícím setu se nám ani tentokrát nepodařilo plzeňské hráčky porazit.
Chodov - VŠ Plzeň:  0:2 (10:25,17:25)
Nádherné třetí místo v turnaji je velkým milým překvapením a pozitivním signálem do budoucích kol. Na konci listopadu 28.-29.11. snad již v kompletní sestavě budeme moci usilovat ve druhé části dlouhodobé soutěže jistě o příčky nejvyšší. Celkové výsledky kola naleznete na stránkách Českého volejbalového svazu zde:
Žákyně BVC Witte Chodov Nahoře zleva: Jiří Kudrle, Jiří Tureček (trenér), Štěpán Javůrek (šéftrenér)Uprostřed: Natálie Szepová, Anna Rauová, Klára Sobotková, Kateřina Kloudová, Lucie Roučková, Kateřina KudrlováDole: Veronika Böhmová, Tereza Smutná, Jiřina Přibylová, Veronika Kudrlová, Hana Hovorková

Těšíme se !
Tým BVC Chodov


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov