BVC Chodov


Uniqa mistrovství ČR v plážovém volejbale Chodov 1. - 2. 9. 2012

pondělí 3. 9. 2012 | komentářů

Poměrně nešťastně zvolený termín mistrovství, které kolidovalo hned se dvěmi světovými akcemi ( světový pohár žen ve Finsku a MS U21 v Kanadě) a nenaplněná startovní listina, i díky probíhajícím přípravám hráček v klubech na nadcházející halovou sezónu šestkového volejbalu, se mistrovství zůčastnilo jen 15 týmů, dalo tak šanci na medaile i týmům, které v českém žebříčku příliš bodů zatím nenasbíralo. Ve startovní listině se, pro zajímavost, objevily i tři hráčky domácího klubu s ročníky narození 1997. Pro ně to je samozřejmě veliká zkušenost a spousta nasbíraných bodů do žebříčku, ale akce podobného formátu, by měla mít asi větší kvalitu, co se obsazení týče.

Sítem sobotních zápasů se do nedělních soubojů o medaile probojovalo šest párů, pár Kolderová – Mrázová však nemohl pro zranění v neděli nastoupit a prvními semifinalistkami se tak staly Tereza Jarošová spolu s Kateřinou Veselou. Druhý souboj o semifinále, byl tak trošku v domácí režii setkaly se v nich totiž hned dva páry, které mají chodovskou klubovou příslušnost. Domácí sestry Pecháčkovy a napůl domácí Dana „Blecha“ Bláhová s Adélou Machovou. Dana s Adélou byly nakonec nad síly Aleny a Kláry Pecháčkových, které nastoupily do turnaje z plné přípravy na šestky.

Oba semifinálové zápasy nepřinesly žádné překvapení a do finále zaslouženě postupovaly Šárka Nakládalová s Klárou Zelinkovou, které porazily 2:0 (18, 17) pár Tereza Jarošová s Kateřinou Veselou. Druhým postupujícím byly Michaela Vorlová s Karolínou Řeháčkovou, ty porazily Danu Bláhovou s Adélou Machovou také 2:0 (8, 10). Zápasy o třetí i první místo byly daleko většími bitvami. Zápas o bronz rozhodly Dana Bláhová s Adélou Machovou až ve zkráceném setu 2:1 (15, -18, 12). Finále bylo ještě napínavější, Michaela Vorlová s Karolínou Řeháčkovou vedly v tiebreaku již 13:9, ale Šárka Nakládalová s Klárou Zelinkovou dokázaly bodovou šňůrou vyrovnat na 13:13, v další přetahované o mistrovský titul, byly ale vždy o krok vpředu Michaela s Karolínou a souboj zakončily stylově esem a mohly se tak radovat ze svého prvního mistrovského titulu po vítězství 2:1 (17, -16, 16). O vzrušení se pak ještě postarali dopingoví komisaři a tak děvčata ještě musela plnit i jiné než jen korunovační povinnosti. Ceny při vyhlašování předávali: předseda ABV pan Josef Beneš starší, předseda KKVS pan Jan Meruna, zástupce generálního sponzora BVC WITTE Chodov, prezident BVC WITTE Chodov pan Jiří Tureček, Zdeněk Malich člen výkonného výboru BVC WITTE Chodov.

V Chodově 2. září 2012                           Zdeněk Malich, BVC WITTE Chodov



Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov