BVC Chodov


Extraligové okénko - sobota 30.11.2019

pondělí 2. 12. 2019 | komentářů | Autor: Jiří Kudrle

Konečně zase doma a k tomu skvělá divácká kulisa ! Kadetky si šest kol před koncem základní části pojistily účast v první nadstavbové skupině, juniorky přes prohru s favoritem upevňují čtvrtou příčku. 

 

Juniorky : BVC Chodov - Olymp Praha 1:3 (-22,20,-15,-18) a 0:3 (-20,-19,-16)

Sobotní program na kurtu č.3 chodovské sportovní haly zahajovala jako první starší chodovská děvčata proti favoritovi sobotního dvojutkání - Olympu Praha. Hned na úvod zápasu během prvního setu jsme využili domácího prostředí a vytvořili si v závěru dokonce slibný čtyřbodový náskok, který se však v koncovce nepodařilo udržet. V zápětí jsme se ale mohli radovat z výhry v druhém dějství ! V obou dalších setech resp. i druhém zápasu byl Olymp kvalitnějším týmem důraznějším v útoku. Velmi podařený den naší bývalé spoluhráčky nyní v dresu Olympu Aničky Bicanové… 

Přes prohry však nemusíme smutnit. S body jsme v naší kalkulaci dopředu rozhodně nepočítali a v tomhle směru stojíme nohama pevně na zemi. Za odvážný výkon v prvních dvou setech by nám bod slušel, ale soupeř si spravedlivě odvezl všech šest. Pro nás opět zajímavé vstupy pro další činnost a další cenné zkušenosti ze zápasu se silným soupeřem.

Španielka zaváhala v Českých Budějovicích, když zde nechala tři body a tak stále udržujeme náskok šesti bodů před pronásledovatelem v tabulce šest kol před koncem základní části soutěže. Liberec veze z Plzně dvě snadná vítězství a společně s Olympem se vzdalují ostatním vstříc účasti v první nadstavbové skupině…  

Další kolo svede proti sobě Španielku s Plzní, Olymp s Č.Budějovicemi a my zajíždíme 8.12. do Liberce.

 

Kadetky: BVC Chodov - Volejbal Plzeň 3:1(-19,22,24,18) a 3:1(-23,23,20,18)

Vložené zápasy kadetek přinesly v obou případech shodný obraz vývoje utkání. První set v těžkém záklonu chodovských děvčat, vyvážený urputně vybojovanou druhou sadou, těsné (ale již více kontrolované) vítězství třetího dějství a závěrečný koncentrovaný výkon. Očekávání, že s Plzní to ani doma nebude lehké se naplnilo. Do Chodova dorazil "úplně jiný” tým, než jaký jsme zažili na konci září. Nyní daleko technicky vyspělejší, připravený po taktické stránce….Týmové pojetí a šťastně uhrané zlomové druhé sety nás udržely v pozici lídra soutěže základní části. Titul "servisák roku” si připisuje Capka…

tabulce první části soutěže je nyní šest kol před jejím koncem již jasno o postupujících do první skupiny nadstavbové části. Jak BVC Chodov tak i Liberec mají 39 bodů a nepřekonatelný náskok 23 bodů na prvního z pronásledovatelů. Obě družstva už tak mohou pomalu začít vyhlížet potenciální soupeře v první čtyřce nadstavby a tipovat, kdo z dvojice Ostrava či KP Brno doprovodí nahoru zatím neporažený Šternberk.  

Nicméně aktuálně se schyluje k dvojzápasu první části v podání prvních dvou týmů české části. Liberec bude mít 7. prosince výhodu domácí palubovky. Ve hře je pořadatelství prvního či druhého nadstavbového turnaje.

 

Další prosincový program a výhled do roku 2020 

Obě extraligová družstva BVC Chodov odjíždějí v sobotu ráno na svá poslední ostrá utkání roku 2019. Přáli bychom si sezónu zakončit především hezkou prezentací volejbalu v našem podání. Počínání našich děvčat se Vám pokusíme v této části sezóny zprostředkovat on-line na našich facebookových stránkách. 

Pro celý tým pak následuje herní (nikoliv však tréninková) pauza až do 12.ledna 2020, kdy juniorky pojedou na důležité zápasy do Českých Budějovic. To už bude předposlední dvojkolo základní části soutěže a poslední následuje hned 19.1. doma s Plzní. To bude pravděpodobně také poslední možnost, jak tento tým vidět na domácí palubovce. Po týdnu odpočinku totiž soutěž nabere na obrátkách do neskutečných výšin. Během února se odehrají všechna tři nadstavbová kola a bude po sezóně :-)  

Kadetky si na další mistrák po Novém roce počkají až do 19.1. a také zahajují v Č.Budějovicích.  25. ledna se těšíme na domácí zápas s Pardubicemi. U kadetek máme teoretickou šanci, že budou moci diváci přijít do chodovské haly i na nadstavbovou část extraligy, ale zatím netušíme jestli to bude T1( 8.-9.2.), T2 (7.-8.3.) nebo T3 (16.-17.5.) Reprezentační pauza od poloviny března do poloviny května neuvěřitelně prodlužuje letos sezónu kadetek. Tohle bude pro náš tým nepříjemné a budeme muset hledat herní vytížení na "mrtvé" období, abychom se měli možnost dobře připravit na MČR resp. finálový turnaj Extraligy kadetek naplánovaný na 28.-31.5.

 

Díky, že jste s námi ! 

Tým BVC Chodov !

 


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov