BVC Chodov


II.Liga Ženy 29.01.2011

neděle 30. 1. 2011 | komentářů

 

Volejbal 2.liga žen 12.1.2011 28. a 29.kolo BVC Chodov – TJ Lokomotiva Plzeň 2:3 (-19, 16, -22, 19, -12) a 0:3 (-21, -19, -20)
   28. a 29.kolo 2.ligy žen slibovalo velkou volejbalovou bitvu, v přímém souboji o třetí příčku v průběžné tabulce. A minimálně v prvním zápase se to vyplnilo. Chodov nastupoval v základní sestavě na náhře s, po nemoci se vracející, Helenou Krausovou, na smeči hrály M.Kučková, A.Pecháčková, na bloku M.Zahrádková a Ž.Brezinová, na postu univerzála K.Pecháčková, libero v 2.lize žen debutující, věkem teprve kadetka N.Erpsová, ke střídání byly připraveny Š.Vodenková, V.Borková a V.Vydrová. Plzeň vstoupila do utkání lépe a ujala se vedení 8:4, Chodovu se ale brzy podařilo srovnat hru a za stavu 8:9 si bral plzeňský trenér timeout. V koncovce se však plzeňským hráčkám podařilo tvrdým servisem odskočit a ani dva timeouty domácího trenéra k zvratu nevedly. 19:25. Na začátku druhého setu se odehrávaly dlouhé výměny. Oba týmy výborně bránily. Od stavu 8:6 však začaly chodovské ženy hostující tým přehrávat ve všech činnostech a domácí po výhře 25:16 srovnaly na 1:1. Třetí set nabídl asi třiceti, v malé tělocvičně se tísnícím, divákům výborný volejbal. Chodov vedl 8:6, aby v polovině setu prohrával 15:16. Domácí pak svými nevynucenými chybami nabídly hostím až tříbodové vedení, domácí ještě stahovaly, ale zkažený servis Ž.Brezinové znamenal výhru hostí 25:22. Ž.Brezinová však své selhání napravila hned v úvodu čtvrté sady, když se díky jejím servisům Chodov ujal vedení 10:4. Domácí hráčky svůj náskok udržovaly, ale za stavu 19:16 musel chodovský trenér vybrat i druhý timeout. Po timeoutu Chodov přidal na obrátkách a výhrou 25:19 poslal zápas do tiebreaku a drama mohlo pokračovat. Chodovský trenér již za stavu 2:7 vybíral druhý timeout. Strany se měnily za stavu 5:8, domácí brzy srovnaly a za stavu 10:8 vybíral druhý timeout i plzeňský trenér. Zkušený soupeř dál bojoval a díky neuvěřitelnému výpadku domácích v koncovce získal set vítězstvím 15:12 a tím i celý zápas 3:2.
   V druhém zápase provedl domácí trenér změny v sestavě. Na náhře začala K.Pecháčková, na smeči A.Pecháčková a M.Kučková, na bloku V.Borková a Ž.Brezinová, v roli univerzála se představila další z chodovských kadetek Š.Vodenková a na liberu N.Erpsová. Chodovská děvčata s věkovým průměrem 22 let, což je v soutěži unikát, vstoupily do prvního setu odvážně a do prvního technického timeoutu si nesly vedení 8:6, pak se projevila nesehranost týmu a Plzeň otočila na 16:11. Načež za stavu 18:19 vybírá trenér hostí timeout. Domácí ještě zabojovaly, ale zkušená Plzeň v koncovce odskočila na rozdíl tří bodů a zvítězila na konec 25:21.  Druhý set pak hosté kontrolovaly vedení v průběhu celé sady, ve střední části se sice ještě Chodov dostal do kontaktu se soupeřem servisem kapitánky K.Pecháčkové, ale soupeřky si s nástupem domácích poradily a set poměrem míčů 19:25 získaly ve svůj prospěch. Ve třetí sadě se domácí trenér vrátil k sestavě z prvního zápasu. V úvodu se domácí i díky dvěma přímým bodům M.Kučkové dostaly do vedení 6:2, trenér hostí si vybral oddechový čas, pak se Plzni podařilo srovnat hru a v půlce setu to již bylo 15:16. V koncovce však domácí hráčky vyrobily několik chyb, které Plzeň využila k zisku setu 20:25 a druhá prohra domácích hráček byla na světě.
   Domácí trenér Jiří Tureček litoval prohry v prvním zápase: „Škoda výpadku v koncovce pátého setu. Holky bojovaly, ale soupeř dnes pro vítězství udělal víc. Navíc nám chyběla D.Bláhová na liberu a M.Kučková a A.Pecháčková nastupovaly s virózou, za bojovnost jim určitě patří dík.“ „Dnes musím pochválit Šárku Vodenkovou.“doplnil chodovský trenér v pozápasovém hodnocení: „Šárka zahrála výborný zápas i vzhledem k tomu, že je věkem ještě kadetka. Byla odvážná v ůtoku a zahrála dobře i na příjmu.“
   Nejbližší utkání odehraje Chodov až 19.února, kdy odjíždí do Neratovic. Chodovské kadetky, které měly volno, odehrají své další zápasy 5.února v Kralupech.

V Chodově 29.1.2011                                                                      Zdeněk Malich BVC Chodov

Tabulka po 28. a 29 kole   

  


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov