BVC Chodov


Výsledkový servis a zpráva z ČP žákyň v Brně 25.-27.1.2019

pondělí 28. 1. 2019 | komentářů | Autor: Jiří Kudrle

Žákyně BVC Chodov "A” o víkendu v Brně vybojovaly 1. příčku průběžné tabulky elitní osmičky celorepublikové nadstavbové finálové části ČP žákyň.

Úspěch tohoto kola se však nerodil tak lehce. Virózou zasažené družstvo odehrálo již v pátek dva zápasy, ve kterých jen ztěžka hledalo svou herní formu z minulého víkendu.

Vítěz moravské části ČP z U.Hradiště hned na úvod předvedl v čem je jeho síla a navíc jsme mu umožnili svými nepřestnostmi se rozehrát a rychle ztratit obavu z výsledku.

My jsme si naopak nezdar přenesli i do druhého pátečního zápasu s Olympem "A”, ve kterém jsme se také neuvěřitelně trápili a dokonce mu darovali bod snadno prohraným druhým setem.   

 

Vitamínové preparáty přes noc zabraly a naštěstí i v průběhu následujících dvou dní držely a udržely holky v herní připravenosti.  

Sobotní ranní zápas s Ostravou holky zvládly ve dvou setech, když mezihra dostala zase trochu řád a začaly nám vycházet i herní kombinace.

Vzhledem k času dalšího utkání až v půl druhé odpoledne jsme týmu naordinovali povinný dopolední klid na lůžku.

A právě v odpoledním zápase proti domácímu Brnu jsme se definitivně dostali do své typické hry. Následky naší skvělé přihrávky a rychlých nekompromisních kombinací pocítili domácí především v prvním setu, kdy se nezmohli na víc než 9 bodů. V druhém setu nám utekl začátek a soupeři se dařilo nás držet pod sebou až do koncovky setu do nepříznivého poměru 22:24. Ani tento stav nezlomil naše sebevědomí a drze jsme si došli pro další tři body do tabulky za vítězství 2:0.

Znovu dlouhá pauza a čekání na zápas do ¾ na 6 večer…. co se dá dělat….

Hradec Králové disponuje (vlastně prakticky jako všechna ostatní družstva v první osmičce ČP) vysokými hráčkami na středu sítě, které budí určitou míru respektu. Skvělým podáním jsme však soupeři znemožnili po oba sety tyto jejich zbraně využít a kontrolovaně jsme připsali další tři body.

Teď už bylo definitivně splněno, co jsme si po zpackaném pátku přáli - udržet první osmu pro další kolo a nepřijít o kontakt se špičkou. Mohli jsme tak hrát velmi uvolněně. Holkám výhry evidentně také pomohly se vypořádávat s únavou a vše se asi projevilo v posledním zápase dne s Libercem. Holkám se dařilo držet taktiku a velmi účinně útočily. Velmi dobře jsme hráli v poli. Toto vítězství nás rázem postavilo zpět do role bojů o "bednu”.  

Neděle a podruhé za sebou časný ranní zápas v 9:00… Kralupy… vždy vyrovnané bitvy a nebezpečný soupeř. Rozjetý chodovský tým se ale rozhodl, že svou šanci nepustí. Od prvního hvizdu utkání naprosto koncentrovaný výkon všech hráček. Výborně přihráváme, nahrávačka nechává vynikat útočnice útočící na "jedny ruce” nebo "prázdnou bránu”. Tohle byl koncert….

Už nemůžeme být horší jak druzí - to nás se 17 body v tabulce hřálo před vzájemným utkáním 15 bodových pronásledovatelů z U.Hradiště a Liberce.

A pak na výjezdu z Brna přišla do auta zpráva o dělbě bodů mezi "Uherákem” a Libercem 2:1 -  Jsme první…. hezký pocit :-)

Na holky jsem pyšný, jak po pátečním zaváhání a v tomto zdravotním stavu zabojovaly, zvedly hlavu a hlavně na to, jaký v Brně předvedly v sobotu a neděli volejbal.

Díky FAN týmu, který od pátku do neděle hlasitě podporoval a hnal náš tým na hřišti k parádnímu výkonu - velká pomoc, opravdu díky…   

 

Těšíme se na druhé finálové kolo první osmičky, které bude pořádat Uherské Hradiště 16.-17. února.

Tým BVC Chodov !


Víkendové výsledky:

BVC - U.Hradiště  0:2 (-19,-19)

BVC - Olymp A   2:1 (17,-17,10)

BVC - Ostrava  2:0 (21,15)

BVC - Brno  2:0 (9,24)

BVC - H:Králové  2:0 (20,22)

BVC - Liberec  2:0 (16,21)

BVC - Kralupy  2:0 (12,14)

 


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov