BVC Chodov


II.Liga Ženy 11.12.2010

neděle 12. 12. 2010 | komentářů

 
   Kdo přijel v sobotu na volejbal do Chodova, určitě nelitoval. Domácí ženy přivítaly v přímém souboji o špičku tabulky vedoucí tým soutěže TJ Sokol Dobřichovice. A to, jakou váhu dávají hosté  tomuto utkání, ukázaly dobřichovické ženy i tím, že k utkání odcestovaly již v pátek. Byly si vědomi síly domácího celku a kapitánka hostujícího celku nahrávačka Barbora Skalníková před utkáním prohlásila: „Nebude to vůbec lehké, budeme rády, když tady vyhrajeme alespoň jedno utkání.“ A o své pravdě se přesvědčila již v průběhu prvního utkání.
 Vyrovnaný první set zvládly lépe domácí hráčky, které v základní sestavě: Zahrádková, Krausová, sestry Pecháčkovy, Kučková, Brezinová s liberem Bláhovou, vyhrály úvodní sadu poměrem míčů 26:24.  V polovině druhého setu si domácí vybudovaly čtyřbodový náskok a ten si udržely až do koncovky. 25:22. Ve třetí sadě, ale neudržely koncentraci a soupeřky toho i díky výbornému servisu využily k jejímu zisku poměrem 25:15. Čtvrtý set patřil hostující kapitánce, která třemi esy a následně dvěma dalšími kvalitními servisy, donutila domácího trenéra Jiřího Turečka k vyžádání prvního oddechového času za stavu 0:5. Dlouho vypadaly šance domácích podobně, jako v předchozím setu, až za stavu 13:18 se na servis postavila domácí kapitánka Klára Pecháčková a zavelela svým výborným útočným podáním k útoku, rázem Chodov vedl 20:18. Svou kapitánku napodobila na podání také M.Zahrádková a domácí hráčky se, po zisku sady 25:23, mohly podělit s fandy o svou radost.
   V úvodním setu druhého zápasu se pustil Chodov v sestavě: Radová, K.Pecháčková, Zahrádková, Borková, Krausová, Kučková s liberem Bláhovou, do bitvy, která zvedala diváky ze sedadel. Průběh setu: 7:8, 16:14, 20:17 - timeout Dobřichovice, 21:20 - timeout Chodov. O vítězství v setu se domácí hráčky postaraly neuvěřitelnou sérií čtyř bloků v řadě v jedné rozehře. Třikrát soupeřky smečující hráčku dokázaly vykrýt v poli, až čtvrtý blok v řadě dvojice Zahrádková, Krausová, rozhodl o vítězství 28:26. Soupeřky se ale rozhodně nenechaly zlomit a v úvodu následujícího setu se rychle ujaly vedení 5:0, které neměl na svědomí nikdo jiný, než kapitánka hostí Skalníková, která svými esy donutila domácího trenéra k výběru timeoutu. Hosté pak kontrolovali průběh celého setu. V koncovce se sice domácím povedlo odvrátit dva setbaly, ale třetí již ne. 23:25.
   Do třetí sady vstoupily domácí hráčky v pozměněné sestavě,blok přišla posílit Brezinová a na smeč se vrátila A.Pecháčková. Změnil se důraz v útoku a Chodov vyhrál set 25:18. Jenže další set 25:18 vyhrály svěle bránící Dobřichovice, kterým výrazně pomohly domácí hráčky šesti zkaženými servisy. A když vedly i v tiebreaku v úvodu setu 7:3, vypadalo to s ambicemi domácích na vítězství špatně. Domácí však dokázaly brzy náskok soupeřek stáhnout a ziskem setu 15:13 se odměnily svým fandům za podporu. „Jsou to pro nás velice cenná vítězství.“řekl po zápase trenér Jiří Tureček a dodal: „Holkám jsem doma věřil, ale soupeř potvrdil, že je velmi kvalitní a v druhém zápase jsme měli hodně štěstí.“ Alena Pecháčková se po zápase zamyslela: „Prohry v Liberci, ale především v Rumburku nás mohou ještě mrzet.“ „ Máme stále na čem pracovat.“

V Chodově 12.12.2010                                                                    Zdeněk Malich BVC Chodov

Tabulka po 19. a 20.kole   


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov