BVC Chodov


Chodovské žákyně vybojovaly v Plzni postup do první osmičky českého poháru 2015/2016

neděle 20. 9. 2015 | komentářů

Odkaz na oficiální zprávu ČVS z 1.kola ZDENaše děvčata se po 14 dnech vracela na další turnaj znovu do Plzně a všichni jsme byli zvědaví, jak se jim podaří navázat na předchozí skvělý úspěch z přípravného a velmi kvalitně obsazeného turnaje "Velká cena Plzně", který vyhrály.


Víkend 19.-20.9.2015 totiž volejbalově patřil kvalifikačním kolům českého poháru žákyň sezóny 2015/2016.
Realizační tým v sobotu ráno a vlastně po celou dobu turnaje trápila marodka a počínající virózy celé základní sestavy a střídačky žákyň. Do Plzně odjely prakticky všechny hráčky nachlazené. Přesto se holkám podařilo to, na co pomýšlely......
BVC Chodov nalosovaný do společné skupiny s družstvy TJ Orion Praha, TJ Veros Chomutov, VK Karlovy Vary, SKP Sever Ústí nad Labem a pořádající Slávií VŠ Plzeň usiloval o jedno ze dvou postupových míst mezi elitní osmičku týmů do úvodního bodovaného kola ČP.
Od počátku turnaje bylo jasné, že své předsevzetí postupu myslí celý tým velmi vážně a v prvních dvou zápasech nepovolily žluto-černé dresy soupeřkám v průměru více jak 12 bodů na set.

Opravdové kvalitativní srovnání přišlo až ve třetím a volejbalově nejkrásnějším zápase turnaje s domácími hráčkami, které na toto kolo oproti předchozímu turnaji vyztužily tým blokařkou reprezentačního družstva kadetek.  Zápas plný nádherných výměn, volejbalových momentů a  dramatických zvratů ve skóre ve skvělé divácké atmosféře pro sebe tentokráte získala plzeňská děvčata především díky herním výpadkům našeho družstva na přihrávce v úvodu prvního setu a na začátku zkrácené hry.
V úvodu prvního setu tohoto zápasu se navíc zranila i jedna z klíčových hráček BVC Chodov Kačka Kloudová a s podezřením na výron v kotníku sledovala vývoj dalšího dění na palubovce už jen z lavičky. Jednoznačně prohraný první set 18:25 nepoložil žlutočerné hráčky na lopatky a bojovným týmovým výkonem v poměru 25:22  se dostaly zpět do hry o vítězství. Ledová sprcha v úvodu zkrácené hry - stav 2:6 a druhý oddechový čas při skóre 2:7 také překvapivě ještě neznamenal konec setu v hlavách našich hráček. Koncentrovanou hrou holky vyrovnaly na 7:7 a strany se měnily při nadějném poměru 7:8. Další sérií vlastních nepřesností si však tým natolik zkomplikoval situaci, že nepomohla ani šňůra tří bodů na konci zkrácené hry. 11:15, konec utkání; 1:2 na sety a konec nadějím na první místo v tabulce......
Přes prohru se těšíme na další měření sil v následujícím kole ČP ;-)

V neděli měly hráčky hrající ve žlutočerných dresech již vše pod kontrolou a další dva zápasy s Verosem Chomutov a Orionem Praha si (až na úvod prvního setu s papírově slabšími hráčkami Chomutova) pohlídaly a pokračovaly v trendu maximálně 12 obdržených bodů na set.
Snad tomu napomohla i správně zvolená ostřejší promluva trenéra k hráčkám, ve které apeloval v úvodním time-outu dne na zodpovědný přístup a herní koncentraci při hře se slabším soupeřem.........

Tabulka kvalifikačního turnaje - neoficiálně:
1) Slávia VŠ Plzeň2) BVC Witte Chodov
3) VK Karlovy Vary4) Orion Praha
5) SKP Ústí nad Labem6) Veros Chomutov

Díky celkovému druhému místu ve víkendové kvalifikaci tak budeme mít možnost, obdobně jako vloni, okusit příslušnost k elitní osmičce týmů ČR a věříme, že 31.10. - 1.11. opět v Plzni, na rozdíl od roku předchozího, tuto příslušnost potvrdíme.

Holky a trenéři - gratuluji a přeji hodně úspěchů do "ostrých" kol !
JK






Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov