BVC Chodov


Zamyšlení nad extraligovou sezónou 2019/2020

pátek 20. 3. 2020 | komentářů | Autor: Jiří Kudrle

Z médií se na nás valí přetĺakem aktuální statistiky a prognózy k tématu koronaviru a tak si dovoluji pro zpříjemnění servírovat téma pro fanoušky našeho klubu příjemnější. 

Z pohledu trenéra obou extraligových družstev BVC Chodov budete číst možná trochu neutříděné myšlenky a hodnocení průběhu sezóny, tak jak mi ulpěly v paměti ...přesto jsem přesvědčen, že zde mohou zaznít i s ambici leckoho potěšit…. 

 

Koronavirová karanténa uštípla letošní ročník extraligy juniorek doslova několik hodin před jejím vyvrcholením na finálovém turnaji a kadetky dokonce neodehrály ani poslední z nadstavbových turnajů. 

Ani jeden z týmů BVC Chodov si tak bohužel nebude moci užít atmosféru a sbírat zkušenosti z vůbec první a navíc premiérové účasti v historii našeho klubu ve finálovém turnaji mistrovství republiky nejvyšších mládežnických soutěží v ČR. A na to jsme se všichni moc těšili… 

 

Juniorky 2019/2020

Tak tohle je nekonečný příběh toho, čeho může tým dosáhnout pokud má velké odhodlání, vizi, odvahu, štěstí a trpělivost, pokud mu v době nouze přijde na pomoc i velký kus štěstí a pokud zvládne těžké klíčové momenty své sezóny. 

Účast a nominace do finálového TOP 6 je pro naše družstvo, které mnoho "odborníků” letos pasovalo do role outsidera soutěže, obrovskou satisfakcí. Hra proti týmům nastupujícím s hráčkami extraligy žen, obrovskou zkušeností.

Ani my jsme netušili do čeho jdeme, zářijový testovací turnaj v Ostravě nám nepříjemně otevřel oči a ukázal nám zde zcela jasně rozdíl mezi první ligou a extraligou.... Udržíme nejvyšší soutěž juniorek i pro sezónu 20/21 ? Moc bychom si to přáli...

Zvládnutý vstup za 5 bodů do soutěže se Španielkou, první získaný set s těžkým soupeřem na Olympu, první body a výhra s favoritem z Liberce, zápasová nečekaná plichta s Plzní a pohlídaných 5 bodů s klíčovým soupeřem z ČB. První polovina základní části soutěže za námi a nečekané 3.místo v tabulce…. to by byla paráda dostat se do druhé nadstavbové skupiny, říkal jsem si, ale věděl, že druhá půlka bude ještě hodně náročná a dlouhá… a také byla… hned dělba bodů se Španielkou, s odřenýma ušima… odchod 2 hráček z kádru a zranění… Výuka volejbalu doma s Olympem, ale výborný zápas na morál z 0:2 na 3:2 a klíčové dva body s RD 2004 …. Výprask v Liberci zakončil náš starý rok 2019 a na Nový rok jsme v ČB dostali po papuli znovu…

Dva uhrané sety s Plzní nás dostali do kýžené 2.výkonnostní skupiny nadstavby a právě na úkor Plzně jsme ve Šternberku ve svém nejlepším utkání nadstavbové části zůstali ve druhé skupině, zajistili si tak extraligovou příslušnost i pro další ročník.

Splněno….paráda… navíc jsme shodou okolností mohli postoupit i do první čtyřky, ale zápas Šternberk vs. Ostrava nedopadl v tiebreaku ale v tříbodovém výsledku… Podruhé jsme o první čtyřku usilovali ve Frýdku, skvělým zápasem proti Ostravě a koncentrovaným výkonem proti Budějovicím. Dveřmi jsme ještě neprošli díky ztrátě koncentrace proti Frýdku... A tak znovu na východ do Ostravy, a opět zvládnutý zápas proti Ostravě a zlatý bod se Šternberkem….

Jsme mezi šesti a to je pro nás medaile ;-) Neuveřitelné !...?


Kadetky 2019/2020

Co čekat od prvoročních kadetek v extralize po kompletní generační výměně týmu? Snad bychom neměli mít problémy s udržením soutěže a lákala by nás finálová šestka a možnost si zahrát o medaile z MČR…. a to byl vlastně původní sportovní cíl družstva.

Svůj potenciál naše vítězky ČP žákyň z předchozí sezóny začaly ukazovat poměrně záhy. Vítězství v testovacím turnaji v Ostravě a hned od začátku ostré soutěže stále mezi prvními dvěma týmy české části. Z růžového obláčku nedotknutelnosti nás sundal až prosincový totálně nezvládnutý dvojzápas v Liberci. Během ledna jsme se ale dali před prvním nadstavbovým turnajem herně opět dokupy a to i díky dobrému losu dohrávky základní části. 6 bodů za prvním a 26 bodů před třetím v pořadí…. 

První nadstavba v Liberci a stejně jako u juniorek skvěle zvládnutý klíčový zápas se Šternberkem a vzápětí bodová pojistka se silným Brnem hrajícím v plné sestavě. Sahali jsme po senzaci a bodech třech, ale na konci třetího setu nám zcela došly síly a projevila se herní převaha vysokých brněnských hráček. Pod dojmem zvládnutého úkolu (setrvání v první čtyřce a tím pádem i účast na MČR) se nám hrubě nevyvedl nedělní zápas s Libercem. 

Domácí druhá nadstavba kadetek jen potvrdila nadvládu třech družstev letošního ročníku extraligy (Liberce, Brna a Chodova), když ani Ostrava neprolomila tento trojblok. Závěrečný turnaj č.3 ani finále už se hrát nebude a tak definitivně pořadí určuje aktuální tabulka nadstavbové části, kde figurujeme na třetím místě. 

Premiérová placka pro BVC Chodov z extraligové soutěže…. je určitě co slavit, ikdyž zrovna není kde :-) Golden kids rozšiřují svou šestkovou medailovou sbírku započatou v roce 2017 na MČR mladších žákyň osvěženou loňským zlatem z ČP a bronzem z MČR žákyň... 

 

Další skvělá sezóna jak pro kadetky, tak i pro juniorky.… jinak to prostě hodnotit nelze. 

Kdo ale nyní v době, kdy máme všichni zcela jiné starosti, docení to, co holky letos dokázaly ? Asi to v nás všech musí uzrát a až s odstupem času si budeme moci říct ANO, tohle bylo opravdu skvělé a stálo to za to !  Půjde to ještě zopakovat nebo alespoň se přiblížit ? 

 

Děkuji moc hráčkám a realizačnímu týmu, že jsem měl možnost tohle prožít … s Vámi !

 

Ještě tradiční rozlučka se sezónou (zatím přesunutá ne neurčito) a už plánování a příprava nové sezóny a na novou sezónu - sezónu v novém formátu ……

 

Tak hodně štěstí především v následujících mimovolejbalových týdnech a měsících…. ;-)

 

Děkuji….. trenér…..

 


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov