BVC Chodov


Extraligové okénko - sobota 5.10.2019

pondělí 7. 10. 2019 | komentářů | Autor: Jiří Kudrle

Nečekaný bodový přísun na konto juniorek, kadetky stále v čele základní skupiny... 

 

Skvělé dvojutkání odehrály naše juniorky v 5. a 6. kole extraligy proti favoritovi z Liberce. Navázaly tak na a zlepšujícíse herní projev z minulého týdne z Olympu. 

Tentokrát byl už jejich výkon odměněn kromě potelsku domácích diváků také bodovým přípisem do průběžné tabulky základní skupiny Ex-JKY-A

BVC Chodov - Dukla Liberec 3:2 (-19,24,20,-15,13) a 2:3 (23,-16,-12,23,-9)

Nahrávačka Kača Kudrlová drží parádní formu a spolu s naší elitní smečařkou Verčou Vokáčovou táhne tým nahoru. Tentokrát však výborně zahrály i obě blokařky. Jak Ivča Rejsková, tak Kačka Rychnová a druhá smečařka Anež Boroličová. Výborně se na sobotu vyspala i liberka Ráďa Veselá. Nad svým standardem zahrála i univerzálka Lucka Roučková, liberka Míša Kárníková a mohly jsme se opřít i o naše dvě mimochodovské opory a bojovnice Barču Mihovou a Elišku Bauerovou. Jsou prostě dny, kdy se věci sejdou tak, jak mají …. 

Odvážnou hru na hranici našich možností jsme se snažili předvádět po celý den, ne vždy se nám to dařilo podle představ…. hned úvodní sada prvního utkání dopadla dle papírových předpokladů ve prospěch soupeře (-19), druhá velice těsně za námi (24) a třetí jsme dokonce kontrolovali (20). Radost z jistého bodu nás ukolébala a mobilizovala favorita (-15). Ve zkrácené hře jsme na konci byli šťastnější my tím nejtěsnějším možným rozdílem (13)

Na vlně jsme se drželi i v prvním setu odvety a opět šťastně (23) Následně nám soupeř dvakrát ukázal svou sílu, když jsme ztratili odvahu hrát riskantně (-16 a dokonce -12 !) Kdo by v hale však čekal rychlý konec zápasu, ten by se velmi mýlil - znovu do boje a vzhůru pro další bod ! Výhra (23) posunula i druhé utkání do zkrácené hry. Tu už si však liberečtí pohlídali přes naše pohodové vedení 4:1 v jejím úvodu Nakonec -9….. 

Velká pochvala všem hráčkám za deset (devět..spíš...) příkladně odmakaných setů. Tohle je cesta…..

 

Na střídačku se staršími kolegyněmi odehrály v sobotu svá utkání základní skupiny Ex-KKY-A také naše kadetky. 

BVC Chodov - Dukla Liberec 1:3 (19,-16,-18,-14) a 3:0 (23,17,20) 

V prvním zápase přímého souboje o průběžné vedení celkového pořadí ve skupině po šesti kolech jsme byli nuceni hledat alternativu za chybějící nahrávačku Veve Kudrlovou. To se po prvním odehraném setu zcela v naší režii (19)  zdálo při dobré přihrávce jako celkem jednoduchá záležitost. Kája Šoupalová svou nečekanou roli v týmu zvládla především v tomto prvním setu skvěle. Poté se nám však přestalo dařit na útoku také vlivem méně přesné přihrávky podání jsme začali vyrábět více vlastních chyb a soupeř toho využil ke zisku druhé sady (-16). Do třetího setu jsme tedy zkusili posílit útočné řady a na post nahrávačky místo Káji posunuli další možnou alternativu na tento post Anet Trollerovou. Ani to však nepřineslo obrat a naše hlavní útočnice po špatné přihrávce i přes vyšší nahrávku stále marně hledali recept na překonání liberecké obrany (-18) Poslední odevzdaný set (-14) se sklopenými hlavami... nechci komentovat. Nedá se nic dělat, prostě nepodařený… i to je asi volejbal... 

Do druhého zápasu jsem tedy byl nucen sáhnout k zásadním změnám v sestavě. Z pozice libera se na smeč přesunula Ráďa Veselá a na pozici nahrávačky jsme angažovali její sestru, mladší žákyni Léňu Veselou. V základní sestavě druhého zápasu jsme vsadili na vyšší hráčky na bloku Barču Mihovou a Žandu Foxovou, jako S1 Terezu Havlovou, univerzálku Kačku Zapfovou a liberku Míšu Kárníkovou. 

Léňa jako systémová nahrávačka pomohla týmu najít svůj herní rytmus a hrála na svůj věk velice odvážně a bez respektu k soupeři. Ráďa vnesla klid do přihrávky a odehrála skvělé utkání. Míša bojovala na liberu čtvrté utkání v řadě a "chytly” se konečně i blokařky včetně našich dvou reprezentantek Havlis a Capky. 

Dramatickou zápletku rychle se tenčícího výrazného vedení zarazilo v koncovce první sady až střídání, kdy Léňu v přední pozici nahradila Kája a Ráďu v předu na finále na taktické střídání Bára Klánová. Od té doby se na pozici zadní nahrávačky resp. přední unverzálky již střídaly vždy Capka s Kájou. Vše se podařilo a těsně uhájené vítězství přineslo do družstva definitivní pohodu a potvrdilo znovu nalezený systém v organizaci hry. Následně jsme zvládli potvrdit převahu na hřišti v i setu druhém (17). Možný zvrat v utkání už jsem nechtěl riskovat žádnými změnami v sestavě a tak těchto sedm hráček "dojelo” také celý třetí set resp. i  zápas (20) .

I v případě kadetek můžeme slavit úspěšné dvojutkání a nabrané velice cenné zkušenosti…          

 

Příští víkend nás čeká před dvoutýdenní herní pauzou další extraligový maraton, tentokrát doma přivítáme soupeřky z Českých budějovic a opět budeme hrát v souběhu obě soutěže - jak extraligu kadetek, tak i extraligu juniorek. 

V neděli 13.10. zahajují v 10:00 juniorky, ve 12:00 kadetky. Odvety 14:00 a 16:00.

 

Těšíme se na Vaši podporu !

 

Tým BVC Chodov !

 


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov