BVC Chodov


PŘEDSTAVUJEME TRENÉRSKÝ TÝM BVC PRO SEZONU 2019/2020

úterý 3. 9. 2019 | komentářů | Autor: redakce

Vážení fanoušci chodovského volejbalu. Tento týden vypukla naplno sezona 2019/2020 pro všechna mládežnická družstva našeho klubu. Tak jako každý rok Vám na startu sezony představujeme změny, které se přes léto v našem klubu odehrály. V minulých článcích jsme Vás informovali o nových hráčských posilách a o složení kádrů našich dívčích extraligových družstev. Než budeme v tomto představování pokračovat, rádi bychom Vás informovali o tom, kdo bude v nadcházející sezoně vaše ratolesti trénovat - neboli o realizačních družstvech BVC CHODOV pro sezonu 2019/2020 !

Změn v této oblasti nastalo až neobvykle mnoho a to jak z důvodů příchodu nových trenérů do klubu, tak z důvodu nového ročníkového rozdělení mládežnických kategorií určené Českým volejbalovým svazem na konci uplynulé sezóny.  A právě o této novince - přerozdělení tréninkových skupin a trenérském obsazení u jednotlivých družstev ale i o novém projektu a nakonec také o nových posilách do chodovských trenérských řad Vás dnes informujeme v rozhovoru se šéftrenérem BVC Chodov Jiřím Kudrlem. Po včerejší pravidelné radě trenérů a vedení klubu na startu nového ročníku už můžeme veškeré informace poodhalit oficiálně. 

Včera odstartovala oficiálně nová volejbalová sezóna. Projevila se nějak reorganizace věkových kategorií, kterou podnikl Český volejbalový svaz na rozdělení tréninkových skupin BVC ?

Reorganizace věkových kategorií naštěstí nezasáhla naše nejstarší extraligová družstva kadetek ani juniorek. Od věkové kategorie žákyň níže ale zcela zbořila naši vloni nastolenou koncepci, kdy jsme mladší tréninkové skupiny záměrně kvůli výkonnosti skládali tak, abychom především v budoucnosti měli v daných kategoriích vždy nejstarší možné hráčky - tedy dívky narozené v druhé polovině roku. Nyní jsme bohužel museli logicky na nový systém reagovat, ačkoliv to z krátkodobého hlediska bude trochu bolet.  Nejvíc důsledky těchto vynucených změn pocítila děvčata z tréninkových skupiny žákyň Filipa Plášila a mladších žákyň Štěpána Javůrka, zde došlo k přerozdělení v největší míře. Z mého pohledu se však jedná pouze o technickou a dočasnou nepříjemnost, která nemá vliv ani dopad na způsob a systém trénování v BVC Chodov. Bohužel zřejmě zpočátku trochu přibrzdí žákovské družstvo v rozletu, ale na konci sezóny už bude zase celkově silnější. Pro mladší holky vidím tento přesun do tréninkové skupiny mezi starší dívky jako důležitý krok pro akceleraci jejich herní výkonnosti. 

Ruku v ruce s re-organizací věkovou přichází do klubu také noví trenéři, ale pojďme postupně. Zdá se , že jedinou věkovou kategorií, kde se žádné trenérské změny neděly, jsou juniorky a kadetky....  

V minulém roce se nám podařilo vyladit realizační tým, který, myslím, funguje jako podpora pro obě družstva velice dobře. Za herní styl, systém a vedení tréninků, rozvoj hráček a všeho, co se děje nebo neděje na hřišti budu odpovědný i nadále já (pozn. Jiří Kudrle) v roli hlavního trenéra.

Jsem rád, že mohu i nadále spolupracovat s mými asistenty Láďou Zapfem a Dádou KudrlovouLáďa pomáhá na trénincích, ale profiluje se také čím dál více do role technicko-organizačního supportu týmu. Dáda je nedílnou součástí realtýmu především na turnajích a vícedenních akcích a funguje pro hráčky jako podpora všeho druhu.

Dolaďujeme ještě i spolupráci v podobě druhého trenéra, který by u družstva působil v roli kouče na zápasech, kdy se termínově prolínají soutěže juniorek a kadetek. Pro tuhle práci by byl ideální někdo z dvojice Jiří Tureček (který se už vloni u družstva juniorek při zápasech objevoval) nebo Filip Plášil, ale to asi předbíhám a zřejmě předčasně otevírám už další otázku.... 

Dostáváme se plynule k družstvu starších žákyň, kde bude v letošní sezoně kromě stávajícího trenéra pracovat také předseda klubu Jiří Tureček. Proč toto rozšíření a jaká jsou očekávání od tohoto družstva? 

Družstvo žákyň má nyní po věkové reorganizaci těžký úkol z pozice naplnění letošního sportovního cíle, kterým je zachování návaznosti účasti chodovských družstev ve finále MČR žákyň z předchozích let a příprava hráček pro doplnění soupisky extraligových kadetek v příštím roce. Bude se účastnit Českého poháru žákyň a získávat zkušenosti v první lize kadetek. Se sjednocením aktuálně nesourodého tělesa žákyň s řadou nových mladých tváří vstupuje do hry na pomoc výbornému trenérovi individuálních herních činností Filipovi Plášilovi právě Jiří Tureček jako trenér a matador s dlouholetými zkušenostmi. Zároveň svým nadhledem pomůže Filipovi oprostit se od tíhy odpovědnosti za očekávaný úspěch či neúspěch družstva v sezóně. Slibujeme si od tohoto kroku to, že se tak společně budou moci věnovat opravdu kvalitnímu trénování na úkor vysněného povinného vyhrávání. Jak jsme již řekli, v této kategorii nás změna zasáhla nejvíce a tak budeme muset být velice trpěliví a důslední.. 

Družstvo mladších žákyň pak přebírá zcela nová trenérská dvojice, což si zaslouží podrobnější komentář...

Tohle považuji od vedení klubu za opravdový "majstrštych” s velkým přesahem do naší sportovní  budoucnosti a konkurenceschopnosti.  

Z Nového Boru se podařilo získat mezi trenéry BVC Chodov pana Milana Šína, člověka, který se v Karlovarském kraji za jeho působení v Sokolově asi největší měrou zasloužil o obrovskou tehdejší masovost základny volejbalového potěru v minivolejbalu. 

Z té mohutné vlny do které se tehdy významně přidala a zapojila i naše trenérka Majka Kobernová v podstatě těžíme v Chodově dodnes ať v podobě většiny hráček, které za BVC nastupují v extralize juniorek a kadetek anebo si důsledek převeďme do celého loňského zlatého týmu žákyň, které všechny byly součástí této éry "barevky”.

Příchod velkého motivátora spolu s jeho novoborským asistentem Vladimírem Říhou do našeho klubu je tak velmi pozitivní zprávou pro širokou chodovskou volejbalovou veřejnost. Věříme, že to tady zase začne volejbalem žít a zároveň získáváme dalšího velmi kvalitního trenéra mládeže, za kterým je možné vidět výsledky a úspěchy založené na systematické práci. 

Širokou oklikou se nyní vracím k odpovědi na původní téma. Nová trenérská dvojice bude kromě své jiné náplně v klubu (o tom později) působit u družstva mladších žákyň, ve kterém se zahajuje proces přechodu mezi barevkou a šestkovým volejbalem. Jsem přesvědčen, že je to správná volba a oba trenéři mají zcela moji důvěru, i proto, že přesně tuhle kapitolu jsem již jednou v roli tehdejšího asistenta nově příchozího trenéra k našim mladším žákyním zažil. 

(Celkový článek o novém minivolejbalovém projektu přineseme na webu v dohledné době.)

Zbývá tedy představit trenéry, kteří se budou věnovat minivolejbalu. Kdo tedy v klubu převezme ročníky 2009 a 2010 a také mladší přípravku? 

V této kategorii se s malými dětmi ze 3. a 4. třídy bude objevovat Štěpán Javůrek společně s Majkou Kobernovou a Eliškou Javůrkovou. Možná někoho překvapí posun tohoto trenéra "dolů”, ale já to tak nevidím. Z pohledu návaznosti tréninkových skupin a návaznosti učení, je toto geniální řešení pro nejdůležitější období v prvotním základním volejbalovém vývoji hráče, jeho herní a pohybové gramotnosti. Jsem nesmírně rád, že v tomto směru v sobě Štěpán pro tuto práci našel vnitřní motivaci už jen proto, že ho v tomto směru považuji v republice za jednoho z největších odborníků a navíc s puncem bývalého svazového metodika…

Poslední kategorií je mladší přípravka ročníků 2011 a mladších dětí, kde spojí síly dosavadní trenérka Monika Muhlhauserová a již zmíněný Milan Šín.

 

Realizační týmy 2019/2020:

Juniorky, kadetky: Trenér Jiří Kudrle, asistent Láďa Zapf, team koordinátor Dáda Kudrlová

Starší žákyně: Trenéři Jirka Tureček a Filip Plášil

Mladší žákyně: Trenér Milan Šín, asistent Vláďa Říha

Přípravka starší: Trenér Štěpán Javůrek, asistentky Majka Kobernová a Eliška Javůrková

Přípravka mladší: Trenéři Monika Muhlhauserová a Milan Šín

 

V Chodově, 3.9.2019

 

 


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov