BVC Chodov


Žákyně postoupily do finálového turnaje MČR 2017

středa 12. 4. 2017 | komentářů

Víkendová kvalifikační houpačka se šťastným koncem

Nevím, jestli někdy mám šanci zvyknout si na specifika dívčího volejbalu. Nutno říci, že se mi toto dlouhodobě daří jen se střídavými úspěchy a většinou přijde zlom nahoru nebo dolů přesně ve chvíli, kdy nabudu pocitu a mám radost, že už konečně tuto problematiku začínám chápat v souvislostech.

Do mého trenérského deníku patří rozhodně zmínka o právě proběhnuvším víkendu v Plzni, kde naše žákyně vybojovaly velmi dramatickým způsobem s neskutečnou zápletkou postup z kvalifikace do finálového turnaje mistrovství republiky.

 

 

 

Ale od počátku…..los pořadí zápasů byl k našim barvám poměrně milosrdný a dal nám na rozehrání mladý tým ze Žatce.

Mohli jsme si tak rozehrát před důležitým utkáním s Táborem většinu hráček, které připadaly v úvahu pro zapojení do hry s dalším soupeřem, kterého jsme potkávali v průběhu sezóny v Českém poháru a na kterého jsme si díky zapojení nejstarších hráček věřili. V pátek jsme totiž měli k dispozici kompletní tým….

Táborským se ale dařilo výborně na podání a vždy hned v úvodu setů nás zatlačil do hluboké defenzívy, kterou ještě více podporovali úspěšnými útoky ze zóny 4. Nicméně i přes poměrně snadnou prohru 0:2 jsme neztráceli vidinu postupu.

 

Druhý den v sobotu už jsme se museli obejít bez Marti a místo Kačule, která plnila klubové povinnosti v postupové baráži I.ligy juniorek naskočila na náhru Veve.

Ráno nás čekalo Kladno, se kterým jsme doposud nikdy neprohráli ani ve slabé sestavě, ale jehož touha zvítězit byla tentokrát znatelně větší a zcela odlišná oproti té naší. Zaskočeni prohrou 1:2 jsme se ocitli na hranici kvalifikačního propadáku.

Poté přišel zápas snů ve který málo kdo věřil a na palubovce zase řádily hráčky, které dobře znám a vím, jak jsou nebezpečné. Parádní jízdou jsme se vrátili do bojů o postupové příčky nečekanou výhrou 2:0 s domácí Lokomotivou Plzeň.

Nezaváhali jsme následně ani s nejslabším družstvem skupiny Městem Touškov a zápas dokonce odehrály holky, které se zatím na palubovce objevily jen málo, aby také dostaly příležitost se rozehrát a sbírat zkušenosti v kvalifikačním turnaji.

 

Nedělní vítězství v prvním zápase s družstvem Kavčích Hor by nás posunulo do pozice, že s nepříjemným posledním víkendovým soupeřem Kometou Praha bychom si mohli dovolit i malé zaváhání, ale toto zaváhání přišlo bohužel pro nás hned v prvním zápase dne.

Kavčí Hory se nezalekly ani našeho zvučného jména a překvapivě ani dresů a hned první set získaly pro sebe… a pak i tiebreak…..

Poslední utkání: herní styl Komety nám nevyhovuje, což potvrdil hned první set rozhodujícího duelu víkendu a ke konci kterého už byly na hřišti kompletně hráčky z lavičky, abychom se pokusili nadechnout a ve druhém setu získat vývoj utkání na svou stranu.

To se naštěstí podařilo a holky předváděly opět skvělý týmový a bojovný volejbal. Výrazně k tomu přispělo výborné podání Rádi a její neskutečná obranná práce v poli na pozici zadní smečařky.

Tiebreak jsme si už pohlídali, ikdyž nás soupeř stále držel v pozornosti, naštěstí jsme tentokrát pokračovali v koncentrovaném výkonu až do konce utkání.

Velká radost hráček na závěr a veliká úleva, že všechno nakonec dobře dopadlo….

 

Holkám gratuluji za jejich výkony v zápase s Loko Plzeň a v extra důležitém utkání proti Kometě.

Výsledek považuji za vítězství celého týmu a kompletního kádru všech 14 děvčat, které se v průběhu víkendu prostřídaly na palubovce. Všechny přispěly svými výkony k postupu...

Můžeme se tak těšit na vrchol sezóny žákyň do Karlových Varů, kde se utkáme s některými z následujících soupeřů finálové šestnáctky o mety republikově nejvyšší:

  • Kralupy, Olymp A, Liberec, Lanškroun
  • Tábor, Olymp B, Královo Pole, Olomouc
  • Loko Plzeň, K.Vary, Příbram, 15.ZŠ Plzeň
  • Hlincovka, Frýdek-Místek, Uherské Hradiště

 


Nejbližší akce

Vyhledat akci >

Kalendář

Faceboook

Kontakt

BVC CHODOV z.s.
Štěříkova louka 1163, 357 35 Chodov

Jiří Tureček (předseda)
GSM: 777 251 796
jiri.turecek@bvc-chodov.cz

Bc. Ladislav Zapf (místopředseda)
GSM: 602 110 457
l.zapf@seznam.cz

Přejít na kontakty

Partneři klubu

Copyright © 2024 - BVC Chodov | Kontakt | Minigolf Chodov